Indeling KNLTB Competitie 2020 bekend

18 augustus 2020


Indeling KNLTB Competitie 2020 bekend

Op donderdag 20 augustus 2020 worden de poule indelingen voor de KNLTB Competitie 2020 bekend gemaakt. We kunnen dan allemaal zien wanneer we tegen welke tegenstander moeten spelen. Een spannend moment voor de fanatieke competitiespelers onder ons.

De indeling zal zoals ieder jaar te vinden zijn op https://mijnknltb.toernooi.nl . 
Er kunnen tot 1 september a.s. nog wijzigingen plaatsvinden door eventuele terugtrekkingen.

We ontkomen er helaas niet aan om ook het onderwerp "Corona" aan te snijden, want(juist) als we voor de competitie met ons tennisteam door het land gaan reizen. Is het belangrijk dat we rekening houden met onze medespelers, tegenstanders en de clubs die we bezoeken. Zodat we allemaal kunnen blijven tennissen. Ik zal de belangrijkste wijzigingen/regels hieronder kort benoemen. Onderaan de pagina zijn links te vinden naar pagina's met meer uitgebreide informatie.


Voor elke wedstrijd/club geldt:
- Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
- Houd 1.5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
- Vermijd drukte.
- Was vaak je handen.

* Alle avondcompetities van de KNLTB Competitie 2020 worden op tijd gespeeld. Dit betekent dat er per partij één uur getennist wordt en de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games op dat moment is de eindstand van de partij. Een gelijkspel behoort dus ook tot één van de mogelijkheden.

* Tijdens de KNLTB Competitie 2020 (m.u.v. 8&9 Tennis en alle avondcompetities) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Meer informatie over Compact spelen is hier te vinden.

* Tijdens de KNLTB Competitie 2020 zal niet worden gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier  verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar van 2021.

* De fysieke wedstrijdformulieren zijn met ingang van de KNLTB Competitie 2020 afgeschaft. De teamopstelling voor aanvang van de wedstrijd zal ook via mijnknltb geregeld worden. Hier krijgen we volgende week meer info over.


Maatregelen bij TV Ramele
Iedere vereniging heeft van de KNLTB richtlijnen ontvangen over hoe ze het beste om kunnen gaan met Coronapreventie bij het organiseren van de KNLTB Competitie 2020. Binnen deze richtlijnen is veel ruimte voor eigen invulling, want elke club is anders. Dat betekend dat het voor de teams van Ramele belangrijk is om de dag voor een uit wedstrijd de website van de ontvangende club te bezoeken en jezelf te informeren over de aldaar geldende afsparken/maatregelen.

* Volg de op het tennispark aangegeven looproutes.

* Op tennispark Ramele zelf zullen er, op de zondagochtend jeugd na, nooit meerdere teams tegelijk 'thuis' spelen, bovendien worden de thuiswedstrijden geblokkeerd in het afhangsysteem zodat er geen dubbele bezetting van de banen mogelijk is.

* De laptop die vorig jaar vanuit de competitieleiding geregeld werd, zal deze competitie niet beschikbaar zijn. We vragen de teams om zelf een smartphone/laptop of tablet te regelen en deze ook niet onderling uit te wisselen. Stem mondeling af en laat het ingevoerde aan de aanvoerder van de tegenstander zien ter controle.

* De maatregelen die door de horeca op ons park zijn getroffen zijn duidelijk te lezen op elke ingang van het pand. Houdt a.u.b. ook daar rekening mee.

Ik, Yoram Hofman, zal als Competitieleider deze competitie vaker aanwezig zijn bij thuiswedstrijden om een oogje in het zeil te houden. Ik hoop echter vooral tennisplezier en leuke tennispartijen te zien! Ondanks alle aanpassingen ben ik vooral erg blij dat we allemaal weer in competitievorm de tennisbaan op mogen en hoop jullie allen daar, ook in dit bijzondere jaar, weer tegen te komen.

Yoram Hofman
Competitieleider TV Ramele
[email protected]

Hieronder volgen enkele links naar de website van de KNLTB. Ze verwijzen naar uitgebreide informatie en richtlijnen.

Het Competitiereglement

Verkort&Compact spelen

Tips en Adviezen Corona&Tennis

Speeldata Competitie 2020

 

Nieuwscategorieën Corona Competitie

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 572 356 308

Tennispark Racketcentrum Ramele

Hammerweg 8
8101 NE Raalte