Banen
Van ca. April t/m Oktober zijn de buitenbanen geopend. Dit zijn 6 gravelbanen.
Naast de lessen kun je als lid van TRR vrij buiten spelen op een van deze banen met een tennisvriendje. Het is wel nodig om een baan “af te hangen” (= reserveren). Dit kan je doen via het digitale afhangbord op de club of handig via de KNLTB Club App.
Meer over het afhangen van banen: Baanreglementen
Meer over de KNLTB Club App: KNLTB Club App
Van ca. November t/m Maart zijn de gravelbanen buiten gesloten. Het is dan wel mogelijk om op een van de 6 binnenbanen van “Party en Racketcentrum Ramele” te spelen. Dit zijn banen van tapijt.
De binnenbanen dienen wel gehuurd te worden. Zie voor meer info en prijzen: www.ramele.nl
Ook tijdens het buitenseizoen zijn deze banen indien gewenst te huur.
Binnen spelen samen met een ouder
Als je samen met een ouder gezellig eens wilt spelen op de binnenbanen, kan dat!
Doordeweeks is dat mogelijk voor een bedrag van 10 euro per uur.
Vanaf de leeftijd van 13 jaar, mag je ook zelfstandig komen tennissen op bovenstaand genoemde dagen/ tijden met (een) clubgeno(o)t(en).
Binnenschoenen zijn verplicht om binnen te kunnen spelen of je moet je buitenschoenen vooraf heel goed schoonmaken.
Je kan hiervoor een baan reserveren door contact op te nemen met de tennishal via 0572-356308.
Materialen
Schoenen / Sokken
Voor onze gravelbanen zijn tennisschoenen met een gravel zool (harde rubberzool met ondiep visgraatprofiel, met veel grip) en een clay zool (harde rubberzool met een diep visgraatprofiel, met veel schokabsorptie en veel grip) geschikt. Je kan ze allebei ook op kunststofbanen en smashcourtbanen gebruiken.
Voor tapijtbanen is echter een carpet zool (egale zool zonder profiel, met demping, veerkracht en een stevige bovenkant) geschikt.
Verder heb je ook nog de tennisschoenen met omni-zool (stevige zool met nopjes en visgraatprofiel, met flexibele bovenkant). Deze laatste soort tennisschoenen zijn zowel op hardcourt-, gravel-, smashcourt- en kunststofbanen te gebruiken.
Tennissokken zijn raadzaam om aan te schaffen. Ze bieden extra ondersteuning in de schoenen, zijn vaak vochtregulerend en voorkomt schuiven in de schoenen (en daardoor dus ook blaren).
Tenniskleding
Tegenwoordig wordt tenniskleding voornamelijk gemaakt van polyester met goed ademende eigenschappen en stretchmaterialen. Rokjes zijn tegenwoordig bijna allemaal skorts (een rok met een short erin) van rekbaar materiaal. Voor de jongens heb je tennisshorts (met diepe zakken). Als het koud is, is thermokleding handig, zoals tights. Lange broeken, shirts met lange mouwen worden bij tennissen ook vaak gedragen als het koud is.
Tennisrackets
Jeugdrackets zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
Ze beginnen vaak bij 19 inch, maar je hebt ook rackets van 21, 23, 25 of 26 inch.
Als je het racket in je hand hebt, je staat rechtop en houdt je slagarm gestrekt langs het lichaam dan mag het uiteinde van je racket ongeveer op de enkel komen.
De gripdikte groeit bij junior rackets mee met de racketlengte: een langer racket heeft automatisch een iets dikkere grip.
Tot en met 25 inch zijn tennisrackets veelal verkrijgbaar in aluminium. Als je meer en intensiever gaat spelen als je ouder bent, kan je een 25 of 26 inch racket van graphite kiezen. Dit soort rackets bieden meer stabiliteit, controle, balgevoel en een duidelijk betere trillingsdemping.
De volwassen maat is 27 inch.
Ballen
De jongste kinderen spelen met zachte Rode ballen, daarna volgen Oranje, Groene en uiteindelijk de normale Gele ballen.
photo credits:
<a href="https://nl.freepik.com/fotos/groen">Groen foto gemaakt door jcomp - nl.freepik.com</a>